Ne lopj!

Book Online

* Please Fill Required Fields *

Bélatelep tönkretételének margójára

Jegyzeteim / No Comment / 2017-06-11

Számomra a Balaton egy soha el nem múló szerelem, amelyre a szemem világánál is jobban vigyázok. Azonban tavasszal megtörtént az, amire sohasem gondoltam volna.

IMG_2016_4286 Balaton, Te csodás!

Már csak emlék.

Mint jól tudjátok a déli vasút második éve felújítás alatt van. Jómagam, s az ismerőseim körében mindenki örül neki, hiszen vonattal eljutni Pécsről a Balatonhoz évek óta kínszenvedés. Folyamatosan követtem a munkálatokat a nif (direkt kisbetűkkel) facebook oldalán. Egyszer csak azt látom, hogy a bélatelepi (valakinek fonyódi) partszakaszt teljes mértékben legyalulták. Egy olyan partszakaszt, ami értéke volt a Balatonnak és Bélatelepnek. Amikor megláttam, akkor gyűlölet és szomorúság ragadott el.

Hogy lehet az, hogy Fonyód polgármestere és a közgyűlés nem tiltakozott ez ellen? Számomra teljesen érthetetlen. Ha rajtam múlna, akkor az egész senkiházi fonyódi banda bitófán lógna a polgármesterrel az élen.

Persze jönnek folyamatosan a kifogások, hogy ez volt a legjobb megoldás. Elég sokszor végigjártam a partszakaszt, s nem kellett volna ennek megtörténnie. Imádom a földrajzot, s ezzel együtt a természetet is. Sőt, nagyon is jól ismerem a természetet. Itt semmi másról nincs szó, minthogy a fonyódi városháza senkiházi népének semmit sem ér a saját településük.

A nifről azért nem ejtettem még szót tekintve azt, hogy ők sem különbek, mint a fonyódi senkiháziak, mivel a fonyódi illetékeseknek kellett(!) volna megmenteni saját értékeiket.

Egyébként arra senki sem gondolt, hogy a déli parton javarészt nem tudnak gyorsan menni az eddigieknél a vonatok? Ugyanis sokszor az volt a kifogások egyike, hogy bezzeg jó lesz majd hamar odaérni a nyaralóhoz. Hát…nem tudom, hogy aki ezeket a kifogásokat mondogatja az tudja-e, hogy a legtöbb vonat minden megállóhelyen megáll, ami nem jelent mást, minthogy nem tudnak jobban felgyorsulni a vonatok, mint eddig. Ugyanis a déli parton sok település egybe van olvadva, így a megállóhelyekből is akad jó néhány. Ha egyet említenem kellene, akkor a Balatonmáriafürdő-alsó Bélatelep szakaszt tudnám, ugyanis sokszor járok át vonattal Bélatelepre. Ez nem több, mint 11km, amely 4 megállóhelyet foglal magába nem számítva a kiindulási pontot.

Ezzel véget ért egy korszak. Elpusztult az a partszakasz, ahova mindig jó volt kijárni fotózni vagy éppen csak megpihenni egy kicsit. Remélem az összes felelős a saját vérében fog megfulladni.

Eme csodálatos partszakasz emlékére láthattok alább pár képet, amelyeket a partszakasz mentén készítettem.

IMG_2016_4286 Balaton, Te csodás!

IMG_2016_5291 Vihar utáni csendélet

IMG_2016_6397 Csendélet

IMG_2016_5706

IMG_2016_0017

IMG_2016_9963

IMG_2016_7622

Leave a reply