Szenvedély és meglátás az oktatóm

Megosztás

Szenvedély és meglátás az oktatóm

Többen kérdeztek már engem utcán és interneten, ismerősök és ismeretlenek egyaránt, hogy honnét tanultam meg fotózni.

IMG_2016_5362 Balaton, Te csodás!

Lassan már nincs is olyan hét, amikor nem kérdeznék meg ezt, úgyhogy gondoltam, hogy írok egy bejegyzést az én kis történetemről. Az előzményekről itt olvashattok. Nos, a fotózást senkitől sem tanultam. Egyszerűen csak magamtól. Nem is volt kedvem oktatóhoz járni, hiszen azzal nem sokat értem volna. Magamról tudom, hogy szeretem megtapasztalni a dolgokat és tökéletesíteni azokat. Nem is tartom igazán jónak azt, hogy valaki egyből egy tükörreflexes fényképezőgépet vesz és oktatóhoz íratja magát.

Az előzményekben olvashattok arról, hogy mivel kezdtem el fényképezni, ami nem más volt, mint egy kompakt fényképezőgép. Ezt is tudnám javasolni mindenkinek, hogy kompakttal kezdje, és ha teheti, akkor mindenféleképpen menjen el különböző objektumokat, virágokat vagy tényleg bármit fotózni napi szinten.

Azt bevallom, hogy néha kértem én is tippet, de soha nem kértem azt, hogy valaki mondja meg, hogy mit és hogyan csináljak. Mint ahogy minden fotósnak már az ízlésvilága, úgy más beállításokat is használ. Egyébként retusálni is csak mértékkel szoktam. Számomra fontos, hogy megmaradjon az alany úgynevezett természetessége.

Nem is érdemes tovább húznom az időt, úgyhogy egy kis összegzés: Tapasztald meg eme csodálatos elfoglaltság rejtelmeit, lásd a dolgoknak a szépségét és örökítsd meg a saját ízlésvilágod szerint.


Leave a Comment